20 éves a Karakószörcsöki Polgárőr és Tűzoltó Egyesület

2015.09.04

Megalakulásának 20 éves évfordulóját ünnepelte a Karakószörcsöki Polgárőr és Tűzoltó Egyesület a nyár utolsó szombatján.

Megnyitó beszédében Szabó László, az Egyesület elnöke elmondta, hogy bár a szervezetet 1995-ben jegyezte be a Bíróság, a településen a polgárőr és tűzoltó tevékenység ennél sokkal régebbi múltra tekint vissza. Ahhoz, hogy egy civil szervezet ennyi időn át működni, sőt fejlődni tudjon, szükség van a Kormány, a Belügyminisztérium, a Megyei Polgárőr Szövetség támogatására, a Rendőrség együttműködésére, valamint a Polgárőrök elhivatottságára, elszántságára - hangsúlyozta. S hogy mindez megvan, azt folyamatosan tapasztaljuk, hiszen látjuk, hogy ma Magyarországon a legnagyobb tiszteletet kiváltó szervezetek a polgárőrségek - mondta az Elnök.

Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének Elnöke méltatta a Karakószörcsöki Polgárőrök munkáját, kiemelte a fegyelmezettséget, a szervezettséget, az aktivitást. Elismerését fejezte ki a mikrobusz elnyeréséért, mely véleménye szerint jelentősen megkönnyíti majd az Egyesület munkáját.

A Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség Elnöke, Igaz Sándor örömét fejezte ki, hogy az Egyesület tevékenységi körét kibővítette tűzoltási feladatokkal is. A tűzoltó felszerelések, ruházat beszerzéséhez támogató segítését ajánlotta fel.

A hagyományokhoz híven idén is elismerést kaptak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőrök. Kovács Imre Elnök I. Szent László emlékplakettet nyújtott át Szabóné Piriti Márta és Nagy István polgárőröknek. Zabó Attila a Karakószörcsöki Polgárőr és Tűzoltó Egyesület titkára elismerő oklevelet nyújtott át azoknak az alapító tagoknak, akik az Egyesület megalakulásától napjainkig szolgáltak a település közbiztonságáért, így Szabó Lászlónak, Nagy Istvánnak és Tóth Józsefnek. Oklevéllel köszönte meg a kiemelkedő munkáját Somogyi Eszternek, Csikós Dezsőnek és Takó Ferencnek.

Az ünnepség után közlekedési totót tölthettek a jelentkezők, közben tűzoltó autó bemutató várta az érdeklődőket, majd sétakocsikázásra is lehetősége nyílt a jelenlévőknek.

Ebéd közben Szabó Zoltán klasszikus nótákat, slágereket énekelt, majd a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a káptalanfai Nasirah hastánc csoport, az Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület, Horváthné Hollenczer Anita sláger énekes, végül a nap sztárvendége, Márió szórakoztatta a nagy létszámú közönséget.

Köszönjük az információt, Szabóné Piriti Mártának.