OPSZ Hírek

A Közép-magyarországi régió polgárőrei és körzeti megbízottai vettek részt február 24-én, az ORFK és az OPSZ közös országjáró programjának zárórendezvényén. Az elmúlt négy hónapban több mint 650 polgárőrnek és mintegy 80 körzeti megbízottnak adtak tájékoztatást a rendőrség és a polgárőrség vezetői a bűnözés aktuális kihívásairól és a...

Nagy többséggel Váradi Balázst, a Magyarkeszi Polgárőr Egyesület vezetőjét választotta elnökévé a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége február 17-i tisztújító közgyűlése. A mandátuma lejárta előtt lemondott eddigi elnök, Széles János elfogadta dr. Túrós András felkérését és tanácsadóként segíti tovább a polgárőrség első számú vezetőjét.

A Magyar Posta Zrt.-vel kötött megállapodás alapján, a polgárőrök kiemelt figyelmet fordítanak februárban az emelt nyugdíjakat készpénzben kikézbesítő postai dolgozókra.
Elsősorban a kistelepüléseken szolgálatot teljesítő polgárőrök számára fontos, hogy ne csak a kézbesítő, de a település lakossága is biztonságban érezze magát.
Fotóinkon a...

Több napos közös képzési gyakorlatot szervezett a Hortobágyi Ferenc pénzügyőr alezredes, a NAV Bevetési Igazgatóság Kutyakiképzési Osztályának vezetője a szlovák vámigazgatás 8 fős szolgálati kutyás küldöttségével. Az egyik képzési napot a ROKK Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály Dunakeszin lévő telephelyén tartották, a házigazda Morva...

Az OPSZ elnöke elismerő oklevéllel és 300 ezer forintos támogatással köszönte meg az idén 15 éves Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület munkáját a szervezet február 3-án, Balatonberényben megtartott tisztújító közgyűlésén, amelyen ismét Kerekes Pétert választották a szervezet vezetőjének.

Kecskeméten tartotta meg elnökségi ülését az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Határvédelmi Tagozata január 27-én, szombaton. A Tagozat értékelte az előző év eredményeit, és meghatározta az idei feladatokat, valamint szó esett a 2024-es gazdálkodás aktualitásairól is.

Az OPSZ idei költségvetési támogatása az eddigi legmagasabb a polgárőrség 33 éves történetében. Az 1 milliárd 350 millió forintos állami támogatás azt jelzi, hogy a kormányzat számít a polgárőrök munkájára – hangzott el az OPSZ elnökségének január 19-i ülésén. A tanácskozáson egyebek mellett az is kiderült, hogy idén június 22-én, kétezer fő...

Az Országgyűlés december 12-én módosította a polgárőrségről szóló, 2011-ben elfogadott törvényt. A Magyar Közlönyben december 21-én kihirdetett módosított jogszabály több fontos változást is tartalmaz.