25 éves a Dózsa Polgárőrség

2016.02.29

25 éves jubileumát ünnepelte a Veszprémi Dózsa Polgárőrség, akiket dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, a város és a helyi rendőrség vezetése, valamint a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntött.

Az egyesület ünnepi ülésén Kórosi Tibor elnök értékelte az elmúlt 25 év munkáját. Kiemelte, hogy a Dózsa Polgárőrség a lakóság kezdeményezésére alakult meg 1990 novemberében, a városrész gyenge közbiztonságának javítása érdekében. Az elmúlt években teljesített évi több ezer órás polgárőri jelenlét meghozta eredményét, javultak a közbiztonsági mutatók, és mára a Dózsa városrész Veszprém biztonságos településrészévé vált. Az egyesület 32 fővel és közel 100 fős pártoló tagsággal rendelkezik. Sajátossága, hogy az egyesület taglétszámának 60 százaléka nő. Napi élő kapcsolatban áll a városrész civil szervezeteivel, bűnmegelőzési előadásokat tart az egyesület, az idősek áldozattá válásának megelőzése céljából. Mintegy 10 ezer fős lakósság a különböző fórumokon elismerően szólt az egyesület tevékenységéről a felmérések szerint az egyesület bizalmi indexe 86 százalékos. Az egyesület társadalmi megbecsülése kiemelkedő 2016. évben megkapta a megyeszékhely önkormányzatától a Pro Urbe díjat. Két polgárőr pedig megkapta a várostól az év polgárőre kitüntető címet.

Az ünnepségen résztvevő dr. Túrós András hozzászólásában elismerő szavakkal méltatta az egyesület eredményeit és sikereit. Jó egészséget és további eredményes munkát kívánt az egyesület tagjai számára, majd a "Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatával" tüntette ki az egyesületet. Elnöki dicséretben és jutalomba részesítette Szőke István és Grám Gyula alapító tagokat, akik emellett a VeMPSZ elnökétől átvehették a "Szent László emlékplakettet is.

Forrás:https://www.opsz.hu