25 éves jubileumi közgyűlés Gyulakeszin

2017.11.19

25 éves jubileumi közgyűlését tartotta a Gyulakeszi Polgárőrség, 2017 november 11-én.

A megjelent vendégeket, polgárőröket és családtagjaikat köszöntötte, Dézsi János az egyesület elnöke. Köszöntőjében vissza emlékezett az 1992. november 28-án megtartott alakuló ülésre, mikor 20 fő Gyulakeszi lakos úgy határozott, hogy a község közrendje és közbiztonsága érdekében egyesületet hoznak létre. A megalakulás után az egyesületet bejegyezték, és rendszeres, többnyire gyalogos szolgálattal látták el önkéntes munkájukat a községben és a Csobánc hegyen. A felidézett események után, Pap Sándor az egyesület tikára, aki egyben alapító tag emlékezett vissza a régi és az azóta elhunyt polgárőr tagokra.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tapolcai Rendőrkapitányság nevében, Rausz István r. alezredes kapitány úr köszöntötte az egyesületet. Hozzászólásában igazolva az elnök szavait elmondta, hogy csökkent a bűncselekmények száma, amihez hozzájárult a polgárőrség tagjainak segítő közreműködése is. Ezt követően az MRFK vezetése nevében emléktárgyat adott át.

A helyi körzeti megbízott Bognár Bálint r. ftörm köszöntője után, gyulakeszi község polgármestere Szennyainé Kovács Veronika és káptalantóti polgármestere Csom Károlyné is köszöntötte az egyesület és tagságát.

A alapító tagok akik 25 éve tagjai az egyesületnek, Pap Sándor, Stark János, Kiss László és Nyúl Jánosnak megköszönve munkájukat, emlékplakettet adott át az egyesület elnöke.

Jó munkája elismeréseként, Horváth Sándor Szent László plakettet vett át Dézsi János VeMPSZ elnökétől és Dülk József elnökhelyettestől.

Az estét baráti beszélgetés és egy jó vacsora kíséretében a Tapolcai Batsányi Néptáncegyüttes műsora zárta.