A biztonságról beszéltek az ajkai ünnepi forgatagban

2018.01.03

Az Ajkai Rendőrkapitányság a közelgő ünnepekre tekintettel a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti orientációs szakos diákjaival a közösségi szolgálat keretében, az Ajkai Polgárőr Egyesülettel és az idős kortárs segítőkkel együtt járta a várost azzal a céllal, hogy az emberek az ünnepi készülődés alatt ne váljanak bűncselekmények áldozatává, tudtuk meg Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

December 19-én délelőtt Gyuris Mónika rendőr főhadnagy kiemelt megelőzési főelőadó összesen 25 diákkal, illetve polgárőrrel, kortárs segítővel együtt indult a városbanszórólapokat osztani és bűnmegelőzési tanácsokkal ellátni a lakosságot.

Fotó: Rendőrség

A belvárost felosztották egymás között, és csoportokat alkotva járták a város utcáit, a forgalmasbevásárló helyeket. Az ünnepi készülődésben a különböző helyszíneket járva az embereknek bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat mondtak el azzal a céllal, hogy az adventi időszak zavartalanul teljen. Így többek között beszéltek nekik arról, hogy vigyázzanak táskáikra, azokat ne hagyják nyitva, és lehetőleg maguk elé tegyék. Figyelmeztették az embereket arra is, hogy autóikban ne hagyjanak értékeket, és a járműveket mindig zárják be!

Forrás:https://www.veol.hu/