A bűnmegelőzés és a közbiztonság jegyében.

2017.05.30

Értékelő- koordinációs ülést tartottak Veszprémben.

A Veszprém Megyei Közgyűlés Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága, 2004. évben az országban az elsők között készítette el a "Veszprém megye biztonságáért" integrált társadalmi bűn- és baleset-megelőzési programot, amelyet a Veszprém megyei Közgyűlés határozattal fogadott el. A feladatok végrehajtására munkacsoportokat alakított ki, a Bizottság titkársági teendőit a Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya végzi.

A veszprémi Megyeháza Egry termében 2017. május 30-án megrendezett programot Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg. Ezt követően Futtató Norbert rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője értékelte a bűnmegelőzési és a közbiztonsági bizottság 2016. évi tevékenységét. A munkacsoport tevékenységei közül kiemelte a vagyon elleni bűncselekmények megelőzését, az áldozatsegítést, biztonságos életre nevelés jelentőségét. A Bizottság a 2017. évben hangsúlyosabban foglalkozik majd az idős emberek biztonságával, vagyon elleni bűncselekmények megelőzésével, valamint az interneten elkövetett jogsértések megelőzésével. Kiemelt szerepet kap az idegenforgalmi szezonban a bűncselekmények megelőzése, a bűnmegelőzési kiadványokat több nyelven készítették el, hogy az minél szélesebb körben elterjedjen, elsősorban a Balaton térségében.

Az értekezletet Pogány Péter rendőr ezredes bűnügyi rendőrfőkapitány- helyettes zárta, aki megköszönte és röviden összefoglalta a bizottság munkáját.

Forrás:https://www.police.hu