A Fejér vármegyei szövetség elnökét köszöntötték 80. születésnapja alkalmából

2023.05.04

Cseh István 1989-ben kapcsolódott be Székesfehérváron, majd Fejér megyében a polgárőrség szervezésébe.

A kezdeményezés olyan lelkesedést váltott ki belőle, hogy 1991-ben alapítója és elnöke lett először a Székesfehérvári Városi Polgárőrségnek, majd 1992-ben a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségnek. Miután a 90-es években részt vett több megyei polgárőr szövetség létrehozásában is, 1997-től már az Országos Polgárőr Szövetség szakmai alelnöki tisztét is betöltötte,15 év után pedig ő lett az OPSZ Etikai Bizottságának elnöke, amely posztjáról 10 év elteltével mondott le.

Cseh István jelenleg az OPSZ elnökségének a tagja és továbbra is – immár 31 éve – vezeti a Fejér vármegyei szövetséget. Cseh István több évtized elteltével is arra a legbüszkébb, hogy hozzájárult Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közbiztonsági koncepciójának kialakításához, valamint, hogy – megőrizve a Polgárőrség tekintélyét – a mai napig kitűnő kapcsolatot ápol nem csak a vármegye vezetőivel, de a lakossággal is.

A szűkkörű születésnapi köszöntésen Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a Szövetség tárgyjutalmán és oklevelén kívül, átadta azt a Bem József szablyát, amelyet Dr. Pintér Sándor belügyminiszter adományozott Cseh Istvánnak 80. születésnapja alkalmából.

B.Á

Forrás:https://opsz.hu