A forradalom és szabadságharc hősei előtt koszorúzással tisztelegtek Velencén

2023.03.18

Március 15-én az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékének 175. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget Velencén a Hősök Parkjában.

"Legnagyobb, legfontosabb ünnepeink olyan sokszínű üzenetet hordoznak, hogy minden évben új és új tartalmakat lehet felfedezni bennük. Ez különösképpen igaz az 1848. március 15-i forradalomra és azt követő szabadságharcra. Minden évben valami más ad aktualitást az ünnepnek, a megemlékezésnek. Idén két évfordulót is ünneplünk. Egyrészt 175 éve tört ki a forradalom Pesten, másrészt éppen 200 esztendeje született Petőfi Sándor, aki nemcsak a forradalmi események során, és a szabadságharc idején vállalt fontos szerepet, hanem személyiségével, művészetével elemelte a forradalmat a hétköznapok világától, és olyan jelentéssel töltötte meg, amely örök értékeket hordoz." – mondta el ünnepi beszédében Gerhard Ákos, Velence polgármestere.

Az Országos Polgárőr Szövetség nevében koszorút helyezett el Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Fotók: Faragó László