A gyenesdiási elnököt köszöntötték 75. születésnapja alkalmából

2023.11.02

Az OPSZ elnöke a polgárőrségben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként és 75. születésnapja alkalmából dicséretben és tárgyjutalomban részesítette Szabó Sándort, a Gyenesdiási Polgárőr Egyesület elnökét.

Dr. Túrós András a köszöntésen kiemelte, Szabó Sándor évtizedek óta szolgálja a polgárőrséget és az egyik legaktívabb vezetőként immár 16 éve vezeti a gyenesdiási egyesületet. Az elnök emlékeztetett arra, hogy Szabó Sándor vezette be az országban először – több mint tíz évvel ezelőtt – az úgynevezett vendég polgárőr intézményét, amelynek keretében az ország más településeiről érkezett polgárőrök, szállás és étkezésért cserébe, segítik a balatoni turisztikai szezonban a helyi polgárőrök munkáját. Idén öt héten keresztül nyolc, a Tiszántúlról és a Jászságból érkezett, polgárőr élt a nyaralással egybekötött szolgálat lehetőségével.

A Budapesten megtartott háziünnepségen az OPSZ elnökének elismerése mellett a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, Horváth Róbert egy Szent Lászlót ábrázoló üvegkerámia plakettet ajándékozott az ünnepeltnek.

Bakonyi Ágnes, OPSZ