A hajléktalanokra is odafigyelnek a polgárőrök

2023.01.11

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Karitatív csoportja rendszeresen felkeresi a megyeszékhelyen lévő hajléktalanokat.

Az úgynevezett teajáratokon élelmiszereket, tisztálkodási szereket és meleg teát tartalmazó csomagot adnak a rászorulóknak, valamint ezzel egyidejűleg az egészségügyi állapotukat is felmérik.

A hatékony és szakszerű segítségnyújtás érdekében nemrégiben a csoport két alkalommal is szervezett a polgárőrök részére elsősegélynyújtó tanfolyamot. Ezek mellett a Magyar Vöröskeresztnek köszönhetően cipőkkel, csokoládéval és tartós élelmiszerekkel is sikerült idén megajándékozni az érintetteket.

Szűkebb hazánk polgárőr szövetsége anyagi támogatással is segíti a szervezetet annak érdekében, hogy a rászorulók segítségnyújtása folyamatos és szakszerű legyen.
- Szeretek az embereknek segíteni, mert tudom, hogy milyen nehéz olykor az élet. Nekem is voltak nehéz időszakaim, amikor sajnos sokat kellett nélkülöznöm. Nekem sincs sok, de amiben tudok, segítek - mondta Oleárnik Roland, a Karitatív csoport vezetője.

Forrás: Száz Dalma Kitti - Komárom-Esztergom Megyei Hírportál

Fotó: archívum (korábbi eseményen készült)