A kapitányság a jövőben is számít a polgárőrségre

2016.07.31

Szakmai egyeztetésen mutatkozott be az új balatonalmádi rendőrkapitány a járás polgárőrség-vezetőinek.

Koordinációs értekezletet szervezett a Balatonalmádi Rendőrkapitányság az illetékességi területén működő polgárőr egyesületek vezetőinek részvételével. A 2016. július 26-án, a litéri művelődési házban megtartott egyeztetésen bemutatkozott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetésével 2016. július elsejével megbízott új vezető. Dr. Linczmayer László rendőr alezredes megköszönte a polgárőrök munkáját és elmondta, hogy továbbra is stratégiai partnerének tekinti a szervezetet a lakosság szubjektív biztonságérzetét szolgáló közterületi jelenlét biztosításában. A kapitányság vezetője hangsúlyozta, a jövőben is számít a hatékony együttműködésre.

A polgárőrség képviselői beszámoltak arról, hogy kiváló az együttműködés a járásban működő társszervezetek között. A Balaton-parti települések szervezetei rendezvénybiztosítási feladataikban többször megerősítést kaptak a járás többi egyesületétől.

A koordinációs értekezleten a kapitányság rendészeti osztályvezetője beszámolt az elmúlt időszak bűnügyi adatairól, a közbiztonság helyzetéről, majd a résztvevők egyeztették a közeljövőben várható szolgálatokat, a turisztikai szezon során várható további feladatokat.

Forrás:https://www.police.hu