A legeredményesebb évét zárta az almádi polgárőr egyesület

2018.05.04

Vízimentő csoportot alakított a helyi polgárőr egyesület, jelentették be a szervezet napokban tartott közgyűlésén.

Balogh Csaba, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület elnöke beszédében hangsúlyozta, a szervezet tavaly fennállása legjobb teljesítményét nyújtotta, harminccal több rendezvényt biztosítottak, mint a korábbi években átlagosan. Az egyesület tagjai közel háromezer óra szolgálatot teljesítettek tavaly, ami kilencszázzal haladta meg az egy évvel korábbit. Az egyesület autójával mintegy 5700 kilométert, kismotorral 250 kilométert, kerékpárral 760 kilométert tettek meg, emellett a külterületeken lovas szolgálatot is elláttak, ismertette az adatokat az elnök.

Dézsi János, Linczmayer László, Keszey János, Balogh Csaba és Gruber Sándor az egyesület közgyűlésén

Fotó: Balogh Ákos/napló

A közgyűlésen bejelentették, tíz fővel vízimentő-csoportja alakult az egyesületnek. A szervezethez újonnan csatlakozó tagok a balatonalmádi járás strandjain teljesítenek szolgálatot a nyári idegenforgalmi szezonban. A közgyűlésen részt vett és köszöntőt mondott Keszey János polgármester és Linczmayer László balatonalmádi rendőrkapitány. A városvezető méltatta az egyesület munkáját, míg a rendőrkapitány megköszönte az együttműködést a polgárőröknek. Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke is köszönetet mondott a helyi egyesület tavalyi munkájáért.

A rendezvényen elismeréseket is átadtak. Gruber Sándort, a helyi polgárőr egyesület elnökhelyettesét Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) vezetője elnöki dicséretben részesítette. Horváth Sándor polgárőrt a vörösberényi iskolánál végzett munkájáért, míg Kiss Annamária rendőr főtörzszászlóst a polgárőrséggel folytatott együttműködésért jutalmazta a helyi egyesület, mindketten Szent László-emlékplakettet vehettek át.

Balogh Csaba az idei tervekről szólva kiemelte, a Látni és látszani program keretében fényvisszaverő eszközökhöz juthat az egyesület, amelyet helyi lakosoknak osztanak szét. A polgárőrök örökbe fogadták a Györgyi iskola és a Napköziotthonos óvoda melletti, a Bajcsy-Zsilinszky Endre úton lévő gyalogátkelőhelyet: sikeres pályázat esetén figyelemfelhívó útburkolati jeleket festenek fel a zebra előtti szakaszokon. Az elnök bejelentette, pályáznak a legjobb polgárőr egyesület díjára. A közgyűlésen elhangzott, az egyesület gazdálkodása stabil az önkormányzat, az OPSZ és a lakosság támogatásának köszönhetően.

Forrás:https://www.veol.hu/