A Polgárőrség is jelentős létszámmal vesz részt a Vizes vb biztosításában

2017.07.20

Látványos megnyitóünnepséggel július 14-én Budapesten és Balatonfüreden megkezdődött a 17. FINA-világbajnokság. Minden idők hazánkban rendezett legnagyobb világversenyére 200 ország 2400 sportolója és 1600 akkreditált kísérője érkezett Magyarországra. A versenyzők, kísérők, sajtómunkások és a bizonyára szép számban jelenlévő nézők biztonságáról a Rendőrség mellett stratégiai partnerként a Polgárőrség is gondoskodik.

A világverseny bő két hetében - a Rendőrség kérése alapján - a négy fővárosi versenyhelyszínre a Budapesti Polgárőr Szövetség közlekedésrendészeti feladatokban való közreműködésre 225 polgárőrt biztosít, összesen 1800 órában. A megnyitó napján 102 polgárőr segédkezett a nagyszabású rendezvény biztosításában. Útvonal biztosítási feladatokat 15 polgárőr lát el, míg a delegációk előbiztosítási feladataiban minden nap 30 fő vesz részt. Önálló feladatként a BPSZ munkatársai - naponta 4-8 fővel - végzik a FINA Városligeti helyszínének kijelölt parkolója biztosítását. Mindezek mellett a Veszprém Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége kérésére, Balatonfüredre is delegáltak 13 főt a helyi biztosítási feladatokban történő közreműködésre.


Balatonfüreden - ahol a nyíltvízi úszószámokat rendezik - július 10 és 13 között naponta öt polgárőr segítette a rendőri biztosítási feladatok végrehajtását. Július 14-étől, a megnyitó napjától az itteni versenyek végéig, július 21-éig napi 50-50 önkéntes bűnmegelőző - közöttük számos más megyéből, vagy éppen Budapestről érkezett polgárőr - segíti a versenyzők, kísérők, az újságírók és természetesen a szurkolók biztonságának rendőri feladatai végrehajtását a Veszprém Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége szervezésében, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve.
A biztosítási feladatokban részt vevő önkéntes bűnmegelőzőket az érintett rendőri szervek készítették fel tevékenységük ellátására. A budapesti és a Veszprém megyei szövetség a szakterületek legjobb polgárőreit választotta ki e feladatok szakszerű ellátására.

(T. Z.)