Akció a megyehatár mentén

2015.09.29

2015. szeptember 26-án közös közbiztonsági akciót szerveztek Sümegi és Zalaszentgróti járás megyehatárhoz közeli polgárőr egyesületei, valamint a két területileg illetékes rendőrőrs munkatársai.

Az akció végén közös fénykép készült a megyehatáron a nap folyamán szolgálatot teljesítő személyekről.

Az akcióban Zala megyéből 8 egyesület (Zalaszentgrót, Zalakoppány, Csáford, Zalabér, Sümegcsehi, Óhid, Türje és Kehidakustány) vett részt összesen 16 fővel és 6 gépjárművel, Veszprém megyét 2 egyesület képviselte (Gógánfa és Sümegprága) összesen szintén 16 fővel és 4 gépjárművel. A rendőrség részéről Zalaszentgróti Rendőrőrsről 3 fő, a Sümegi Rendőrőrsről 2 fő irányította az akciót.
A szervezési feladatokat a Zalaszentgróti Rendőrőrs parancsnoka, Kozma István r. őrnagy, és a Gógánfa Polgárőr Egyesület elnöke, Marton Tibor vállalta magára.
Az akció reggel 8 órától délután 4-ig tartott, és a szüreti munkálatok miatt elsősorban a megyehatáron fekvő szőlőhegyek és utak ellenőrzése volt a fő feladat.
Gógánfa Polgárőr Egyesület kihasználva az időt, több településen bűnmegelőzési szórólapokat juttatott el a lakosságnak (Zalaerdőd, Hetyefő, Ukk településeken).
Az akció végén közös fénykép készült a megyehatáron a nap folyamán szolgálatot teljesítő személyekről.
A nap végén elégedetten nyugtáztuk, hogy az akció sikeres volt, és egyetértettünk abban, hogy ilyen akciót rendszeresen kell szervezni, így erősítve a megyehatár mentén levő települések közbiztonságát. Jövőbeni tervekben szerepel, hogy a szintén határos Vas megye érintett településeinek polgárőrségével és rendőrségével is felvesszük a kapcsolatot, őket is bevonjuk ebbe a kezdeményezésbe.
Köszönetet mondunk az akcióban részt vevő minden polgárőrnek! Külön köszönjük a két járási koordinátornak, Valente Józsefnek és Frekk Sándornak, hogy ők is segítettek a szervezésben, és jelenlétükkel példát mutattak társaiknak. Köszönjük a Rendőrség részéről az akcióban részt vevő állománynak, és Kozma István r. őrnagy, és Makkos Róbert r.alezredes uraknak, hogy biztosították a rendőri részvételt.


Bízunk a további sikeres együttműködésben!

Köszönjük az információt a Gógánfai egyesületnek.