Állatkínzás Berhidán

2014.10.10

Figyelem! Megrázó cikk! Az arra érzékenyek ne olvassák!

2014.10. 04- én 22-óra körül bejelentés érkezett a Berhida Városi Polgárőrségre, hogy Berhidán a Lakat-utcában egy konyhakéssel kivégeztek egy állatott. Kovács Attila Berhida Városi Polgárőrség elnökétől megtudtuk, hogy egyszerre értek a helyszínre a rendőrséggel,és ahogy az ingatlan udvarába léptek szörnyű látvány fogadta őket. Elmondása szerint az udvaron minden tiszta vér volt mit egy horror filmben. Mint kiderült egy vemhes birkát végeztek ki, aminek a teteme még a helyszínen volt.

Fotó:https://www.police.hu

A rendőrségtől megtudtuk, hogy B. Gy. 40 éves berhidai lakos 2014. október 4-én 21 óra körül bement ismerőse berhidai házának udvarára és ott egy vemhes birkát levágott. Mikor a területet őrző férfi számon kérte tőle, hogy miért vágta le az állatot, rövid magyarázkodás után az állatot hátrahagyva az udvaron talált kerékpárra pattant és elhajtott a helyszínről. Nem jutott messzire az eltulajdonított biciklivel, mivel Bakó Viktor rendőr főtörzszászlós és Oláh András rendőr törzsőrmester néhány utcával távolabb már igazoltatta is a 40 éves férfit.Kihallgatása során elismerte tettét. Elmondása szerint korábban kapott egy kis bárányt a családtól, amit úgy gondolt becserél egy nagyobbra.A Várpalotai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást

Kovács Attila kijelentette, hogy a Berhidai Polgárőrség minden törvényes eszközzel küzd azért, hogy ezek az értelmetlen állatkínzások tettesei, bíróságra kerüljenek, és bízik abban, hogy a példás büntetés, kellő visszatartó erővel bír.

Írta: (Nagy Zoltán)