Az elmúlt hét közlekedésrendészeti eseményei számokban

2023.01.09
A rendőrök összesen 31 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.


A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. január 2-án 0 órától 2023. január 8-án 24 óráig összesen 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 1 súlyos, 5 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A közúti közlekedési balesetekben 1 ember sérült meg súlyosan, további 5 fő könnyebben. A fenti időszakban 25 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül - az elsődleges adatok alapján - 2 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása volt a baleset oka, 1 esetben pedig a kanyarodási szabályok megszegése miatt következett be baleset.

A héten a Veszprém vármegyei rendőrök összesen 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

Hazánkban még mindig zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a figyelmet, hogy soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!

... hogy mindenki hazaérjen!

Forrás:https://www.police.hu