Az ittas vezetőket szűrték ki

2017.02.14

Közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzést szerveztek a Balatonalmádi Rendőrkapitányság egyenruhásai február 11-én szombat este fél kilenctől másnap fél négyig.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ellenőrzés több helyszínen és módon történt, Balatonalmádiban és Balatonkenesén ellenőrző pontokat állítottak fel, de a környéken több települést felkerestek, és az arra haladókat is igazoltatták. Nyolc rendőr és három polgárőr vett részt az akcióban, melynek elsődleges célja az ittas vezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt - számolt be a Naplónak Orosz Katalin rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az alkoholfogyasztás ellenőrzésén túl az okmányok meglétét, lejáratát, valamint a gépjárművek közúti közlekedésre való alkalmasságát is vizsgálták.

A több órás ellenőrzés során tizenöt intézkedésre került sor, két ittas vezetőt, két közbiztonságra veszélyes eszközzel közlekedőt, és egy eltiltás hatálya alatt lévő vezetőt is kiszűrtek az egyenruhások, továbbá több, kisebb közlekedési szabálysértővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, illetve tettek büntető vagy szabálysértési feljelentést.

Forrás:https://veol.hu