Becsengettek az iskolákban és az utakon

2016.09.06

Rendőrök és polgárőrök segítették az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalom haladását a város több pontján, a helyi oktatási intézmények környékén.

Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a közlekedésbiztonsági akció kapcsán elmondta, megpróbálták kiválasztani azokat az iskolákat, melyek környékén nagyobb gyalogosforgalomra számítottak. Így esett a választásuk a Tarczy Lajos Általános Iskolára, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolára, a Vajda Márta iskolára, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolára, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolára, illetve két szakközépiskolára.

Fotó: Vallner Bettina

- Elsődleges feladatunk a gyalogosok védelme. Jelenlétünkkel igyekeztünk felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a közlekedés során kiemelten vigyázzanak a gyalogosokra, különös tekintettel a kisiskolásokra. Emellett gondoltunk a gyermeküket szállító gépkocsivezetőkre is, ezért rendőreink a továbbiakban figyelni fogják a passzív biztonsági eszközök használatát, mint a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek - mutatott rá a közlekedésrendészeti osztály vezetője. Varga Balázs kiemelte, szeptemberben minden iskolai tanítási napon lehet majd számítani forgalomsegítésre a város útjain.

- Kiemelten fontosnak tartjuk a személyes példamutatást. Hasznos, ha főként az első napokban a szülők elkísérik az iskolába a legkisebbeket, és felhívják a figyelmet arra, hol található gyalogos-átkelőhely, ahol a legbiztonságosabb átkelni az úttesten. Továbbá fontos azt is tudatosítani: a gyalogos csak akkor léphet le a gyalogos-átkelőhelyre, ha ezzel nem zavarja a forgalmat - hangsúlyozta a Pápai Rendőrkapitányság munkatársa.

Fotó: Vallner Bettina

A rendőr alezredes rámutatott, sajnos történt már olyan baleset a helyi kapitányság illetékességi területén, melyet gyalogos idézett elő, és előfordult, hogy a busz elé kiszaladó kisdiákot gázoltak el.

Forrás:https://veol.hu