Bekeményítettek a kerepesi polgárőrök így akarják biztonságossá tenni a HÉV-et

2024.02.14

Az elmúlt napokban hatalmas felháborodást váltott ki a HÉV-en történt zaklatási ügy, emiatt úgy döntöttek a kerepesi polgárőrök, hogy zéró tolerancia lesz a HÉV-en viselkedni nem tudó részegekkel és drogosokkal szemben.

Az elmúlt napokban nagy vitát váltott ki az az eset, amikor két részeg ukrán férfi zaklatott egy fiatal lányt a gödöllői HÉV vonalán. Az édesapa a kerepesi megállóban várta a lányát, akit nem hagytak békén az ittas férfiak, végül az egyik nyakát megvágta sniccerrel a lányát védő apa. Az eset után a kerepesi polgárőrök úgy döntöttek, hogy bekeményítenek, és fokozott szolgálattal fogják biztosítani a HÉV-szerelvények biztonságát. Ez a határozott fellépés már napok alatt eredményt hozott.

A drogosok kiakadtak

Az Új Kerepesi Polgárőrségnek – határozott fellépése révén – sikerült megakadályoznia több bűncselekmény elkövetését is az esti órákban a HÉV-en. Az intézkedések során nemcsak bűnözőket fogtak el, hanem az utasokat zavaró, biztonságukat sértő cselekményekkel szemben sem maradtak némák, amivel felháborodást váltottak ki a bűnözők és bódult drogosok körében. Erről mesél lapunknak Tischler János, a helyi polgárőrség vezetője.

"Kemény estéink vannak, mert nagyon sok sötét alakkal találkozunk az éjszakai szolgálatunk alatt. Az elmúlt napokban többször is belénk álltak, lökdöstek, fenyegettek, ordítottak velünk a HÉV-en tivornyázó drogosok, de mi nem ijedünk meg, leszállítjuk őket, vagy ha nem mennek, rendőri intézkedést kérünk. Sőt, arra is volt eset, hogy megpróbáltak minket megvesztegetni." – mondta János, majd hozzátette, hogy a HÉV-es járőrözést a szolgáltatóval kötött szerződés alapján végzik, illetve hogy nagyon lelkesek, mert őket is mélyen felháborította a napokban történt zaklatás.

Kifosztásért körözték

Mint megtudtuk, egy nagy fogása is volt a kerepesi polgárőröknek az elmúlt éjszakán. Két gyanús alak egyből lepattant a szerelvényről, mikor a polgárőröket meglátta. Majd egy kicsit arrébb pedig felugrottak egy másik kocsira. A szolgálatot teljesítők egyből megkérték a HÉV-vezetőt, hogy ne induljon még el, és a két férfi után mentek, akiket egyből leszállítottak. Ahogy lekérték az adataikat, kiderült, hogy az egyik személyt kifosztásért körözik, ezért azonnal hívták a XVI. kerületi rendőröket. A férfit átadták a rendőrségnek, akik ismét ellenőrizték a személyazonosságát és megbizonyosodtak róla, hogy a Nagykátai Járásbíróság körözést adott ki rá.

Ki kellett vonni a szerelvényt

A polgárőrök határozottan léptek fel egy alvó hajléktalannal szemben is, aki részegen feküdt az egyik szerelvényen.

A Gödöllőről induló szerelvény kapcsán szólt nekünk a diszpécser, hogy egy nagyon részeg férfi szállt fel az egyik kocsiba. Ahogy odaértünk, a férfi aludt a padon, de mire sikerült leszállítanunk, már összevizelte a szerelvényt, úgyhogy az nem is ment tovább, takarításra ki kellett vonni a forgalomból

– mesélte lapunknak János, akinek meggyőződése, hogy a jelenlétük rengeteget számít abban, hogy a HÉV biztonságosabb legyen.

Forrás: metropol.hu