Betörőt tartott vissza a polgárőr

2016.06.04

Az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője jutalomban részesítette Sikos Csabát, a Polgárőr és Tűzmegelőző Egyesület Noszlop elnökét.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 23 éves noszlopi H. Á. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. május 29-én hajnalban a helyi általános iskola egyik ablakát egy kővel bedobta, majd bemászott az épületbe és onnan édességeket tulajdonított el. A bűncselekmény idején szolgálatban volt Sikos Csaba polgárőr, akinek feltűnt, hogy a sötétben lámpával közlekedik valaki az iskolában, ezért az épülethez ment.

A polgárőr felismerte, hogy bűncselekmény történt, H. Á.-t pedig tetten érte. Sikos Csaba a férfit a devecseri rendőrjárőrök kiérkezéséig feltartóztatta. A kiérkező járőrök a 23 éves férfit előállították a Devecseri Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A 23 éves férfival szemben - a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás az Ajkai Rendőrkapitányságon. Az elkövető elfogásában közreműködő polgárőrt az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője 2016. június 1-jén a Devecseri Rendőrőrsön jutalomban részesítette.

Forrás:https://www.police.hu