Birtokba vehették a bakonyszombathelyi polgárőrség felújított épületét

2022.12.14

Ünnepélyes keretek között adták át a bakonyszombathelyi polgárőrség felújított épületét, amelyet azonnal birtokba is vettek az egyenruhások.

Az ingatlant az egyesület még 2020-ban vette át tartós használatra az önkormányzattól. Korábban a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap jóvoltából hatmillió forintot támogatást kaptak, mindamellett, hogy a polgárőrség tagjai további háromszázezer forint értékű társadalmi munkával is hozzájárultak a felújításhoz.

A beruházásnak köszönhetően - egyebek mellett - kialakították a vizesblokkot, a járőrszobát, a teakonyhát, a tárgyalót, és egy raktárt is. Továbbá új nyílászárókkal és bútorokkal gazdagodott az épület. A fűtés korszerűsítésén túl építettek egy cserépkályhát is, azért, hogy több lehetőség közül tudjanak választani, ha fűteni szeretnének.

- Az egyesületünknek jelenleg huszonkét tagja van, akik mindenféle ellenszolgáltatás nélkül még betegen is önzetlenül végzik feladataikat a közrend közbiztonságának érdekében, a rendőrség mellett, de nem az irányításuk alatt. A támogatás miatt az Országos Polgárőr Szövetség köszönetét fejezi ki a magyar kormánynak - mondta az átadón Paksi József, a polgárőr egyesület elnöke.

A településvezető a helyszínen köszöntötte a meghívott vendégeket. Beszédében kiemelte, hogy az épület felújítása érdekében benyújtott első pályázati lehetőség sajnos nem járt sikerrel, de később annál nagyobb örömmel fogadták a hírt, hogy a Magyar Falu Programban sikeres elbírálásban részesült az egyesület.

- Azzal a reménnyel adjuk át az épületet, hogy méltó helye lesz a polgárőreinknek, hiszen sokat tesznek a településért, vigyáznak és odafigyelnek ránk az év minden napján - folytatta gondolatait a polgármester.

- Megadatott nekem az a lehetőség, hogy a Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén működő polgárőrökkel személyes ismeretségek kötődtek. Örömteli az a pillanat, amikor áthaladok egy településen és kint látom a polgárőröket, ami a helyi közbiztonság és közrend megteremtésének az egyik alapja. A Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesülettel nagyon jó a kapcsolat, mindig lehet rájuk számítani, akár központi rendezvényen, akár helyi rendezvényeken. Remélem, hogy ezt az épületet tartalommal fogják megtölteni és a falu közrendjét továbbra is ilyen magas szinten fogják szolgálni a jövőben - fogalmazott a rendezvényen Tóth Gábor rendőr alezredes.

Forrás: Szász Dalma Kitti - Komárom-Esztergom Megyei Hírportál

Fotó: Sz.D.K.