Biztonságban a mérkőzések

2019.09.02

A Magyar Labdarúgó Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodása alapján az alacsonyabb osztályú bajnoki mérkőzéseken polgárőrök vigyáznak a biztonságra.

A labdarúgó mérkőzések környékén a közrend és közbiztonság fenntartásához a kulturáltabb szurkolási feltételek megteremtéséhez. Az MLSZ megyei igazgatósága és a Veszprém megyei Polgárőr szövetség a mérkőzések kockázatai alapján döntenek a polgárőrök részvételéről a Rendőrség tájékoztatása mellett. Az MLSZ a résztvevő egyesületek részére pénzügyi támogatással, képzésekkel és technikai felszerelésekkel segíti a polgárőrök munkáját.

A Pápai Járásban a Pápai Rendőrkapitányság is elismeri az adászteveli polgárőrség munkáját, mely elismert polgárőri munkának köszönhetően Adásztevel Polgárőr egyesület 80000 Forint támogatást kapott,amit az egyesület elnöke Szalai Péter döntése alapján a tagjaik formaruha beszerzésére ,használtak fel. Ezúton is megköszönve az MLSZ támogatását és a rendőrség közbenjárását. Az egyesület tagjai bíznak benne, hogy a támogatás segítségével beszerzett ruhák és technikai eszközök hasznos segítőjévé válnak az egyesület és az MLSZ közös munkájának és továbbra is kiváló a Rendőrséggel közösen ellátott szolgálat.

Forrás: Molnár Brigitta