Biztonságos a strandolás Balatonalmádiban!

2022.06.24

2021 nyarán egy defibrillátor készüléket adományozott a Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványa képviseletében Prof. dr. Kádár Krisztina elnök és dr. Hartyánszky István kuratóriumi tag a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület részére, melyet Balogh Csaba, az egyesület elnöke vett át.

Ez a készülék évközben a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban teljesít szolgálatot vigyázva a diákokra, mai napon pedig átkerült a Káptalanfüredi nagy strandra, hogy a nyári időszakban még biztonságosabbá tegye a strandolást.

A defibrillátort Balogh Csaba, a Polgárőr Egyesület elnöke a vízimentő polgárőr Csapó Sándornak adta át a Káptalanfüredi Strand Vízimentő Szolgálatának használatra. Az átadáson jelen volt a balatonalmádi képviselő-testület tagja, Kajári Gyula, valamint a strandreferens, Kovácsné Vörös Szilvia.

A FRED PA-1 típusú defibrillátor egy modern készülék, automatikusan működik, magyar nyelven ad utasításokat és gyermek újraélesztésére is alkalmas.

A Wesselényi strandon és Budatava strandon is van defibrillátor készülék, így elmondhatjuk, hogy Balatonalmádi minden strandján a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat a vendégek.

Forrás, fotó: Balatonalmádi Város