Csapatépítő összejövetelt szervezett Somlóvásárhely polgárőrsége

2014.11.15

Csapatépítő összejövetelt szervezett a község polgárőrsége szombaton a művelődési házban.

Szabó László, a helyi polgárőrség elnöke arról számolt be lapunknak, hogy bő egy évvel ezelőtt alakultak újjá. Jelenleg 27 falubeli lát el polgárőri szolgálatot, a polgármester és több képviselő is köztük van. Megbízható a csapat, kitűnően tudnak együtt dolgozni - nyilatkozta az elnök.
A somlóvásárhelyi polgárőrök most először szerveztek csapatépítő tréinggel egybekötött összejövetelt, amely Szabó Imre felajánlásának köszönhetően jött létre. A marhapörköltet Varga István készítette, az asszonyok süteményekkel készültek.
A rendezvény vendége volt Kristóf János, aki megyei koordinációs alelnökként tolmácsolta a megyei szövetség jó kívánságait. Elmondta, hogy a polgárőrség egy nemes szolgálat, hiszen tagjai a nehézségek ellenére a településért dolgoznak. Az alelnök 22 éve végzi ezt a nemes feladatot, és öröm számára, hogy a környéken mindenhol van polgárőrség, még a legkisebb községben is. Kristóf János nemcsak a szubjektív biztonságérzetet tartja fontosnak, hanem az érezhető biztonságérzet kialakításáról beszélt, amelyhez együtt kell működni a lakossággal, az önkormányzattal és az egész faluval. Cégekkel is megállapodást kell kötni, hiszen azok támogathatják a polgárőrséget. A szövetség mindössze azt állítja, hogy ha egymás életét jobbá teszik, akkor a saját életük is jobbá válik. A helyi társaságok pedig olyanok lesznek, amilyenné a helyiek kovácsolják - véli Kristóf János.


Penk Tímea

Forrás:https://veol.hu