Defibrillátort kapott ajándékba az almádi iskola

2021.12.13

Gyermekmentésre is alkalmas újraélesztő készüléket ajándékozott a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumnak a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület.

Balogh Csaba, az egyesület vezetője lapunknak elmondta, a Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítvány ajánlotta fel részükre a készüléket. A defibrillátort azzal a feltétellel tudták az intézmény rendelkezésére bocsátani, ha a nyári hónapokban, vagyis az iskolai szünet alatt az egyik almádi - feltehetően a káptalanfüredi - strandon kap helyet. Természetesen az iskola nagy örömmel fogadta a felajánlást.

- Az újraélesztő készülék elhelyezéséről értesítjük a városi rendőr-főkapitányságot és valamennyi, a településen működő iskolát és óvodát is. Ez egy hordozható defibrillátor, vagyis, amikor erre szükség van, akkor azt a gimnáziumból el tudják vinni. Nyilván nem az a cél, hogy használják, sokkal inkább az, hogy biztonságban tudjuk a gyermekeinket - magyarázta Balogh Csaba.

Megtudtuk még, a lítiumos akkumulátorral felszerelt berendezés ugyanolyan típusú, mint amilyennel a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon a pályán összeesett dán futballistát, Christian Erikssent újraélesztették. A készülék teljesen automata, ráadásul magyar nyelven adja az utasításokat a használójának. Nagyon fontos, hogy nemcsak felnőtt, hanem gyermek újraélesztésére is alkalmas.

Forrás:https://www.veol.hu/