Eger-Patak ismét megmutatta haragját

2014.10.23

Az utóbbi napok nagy esőzései miatt ismét kiáradt az Eger-Patak, és ezért újra szembe kellett szállni az árral, ahol ismét polgárőrök segítettek.

Pula - Kapolcs - Monostorapátin át megduzzadt és félelmetesen ismét kilépett a medréből. A Patak Tótvázsony alatt ered, Nagyvázsony - Pula - Vigánpetend - Kapolcs - Monostorapáti - Hegyesd - Diszel - Gyulakaeszi érintéséve,l Szigligetnél ömlik bele a Balatonba.

Ismét rengeteg homokzsákot kellett készíteni, hogy az ingatlanokat meg tudják védeni a folyó okozta katasztrófától. Az említett települések lakossága és polgárőrei ismét tisztességes helytállással tettek tanúbizonyságot, és kerekedtek felül a természeti katasztrófán.

Az idei évben nem ez volt az első alkalom ,hogy kiöntött az Eger - Patak hiszen 2014. szeptember 14.-én is komoly gondokat okozott az áradás. Ekkor az Eger-patak felső szakaszán átszakadt egy halastó gátja. A magas vízszint miatt az Ősi-Cece belvízvédelmi szakaszon III. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el és le kellett zárni 77-es főutat.

Szeretnénk megköszönni a munkáját minden polgárőrnek és civilnek , aki részt vett a rendkívüli árvízi védekezésben.

Írta: Nagy Zoltán.