Egész éves segítség

2016.01.13

Segítségkérésünket még soha senki nem utasította vissza, amire nagyon büszke vagyok - mondta Molnár Katalin, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat sümegi önkéntes csoportjának a vezetője.

A helyi társaság több mint két évtizede alakult meg, Molnár Katalint egy éve választották csoportvezetőnek.

- Büszke vagyok arra, hogy kérésünkre még senki nem mondott nemet. Az adományozó kedv nem lohad, de fontos azon dolgoznunk, hogy ne csak az év végi ünnepek idején nyújtsunk segítséget egymásnak - fogalmazott a csoportvezető, aki vállalkozóként fordítja szabad idejét az önkéntes szolgálatra. Katalin három gyermek édesanyja, és lovas polgárőri feladatokat is ellát.

- Jelenleg nyolc önkéntes dolgozik a csoportban. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert fiatalokból áll a csapat. Ha külső segítségre van szükségünk, azt is önkéntes alapon teljesíti mindenki a rakodómunkástól az árufuvarozóig - számolt be a csoportvezető. Elmondta, hogy szoros kapcsolatot tartanak a környező településekkel is, védőnőkkel, szociális intézményekkel, kórházzal, óvodákkal.

- Szívem vágya, hogy a devecseri intézményhez hasonló gyerekházat hozzunk létre Sümegen, hiszen sok a rászoruló család - mondta Katalin. Hozzátette, hogy az év végi ünnepek idején több mint száz csomagot vittek ki. Jelenleg elsősorban tartós élelmiszerre van nagy igény.

Forrás:https://veol.hu