Egy épülőben lévő házba törtek be, egy helyi polgárőr zavarta meg őket

2023.03.27

A pápai nyomozók még aznap gyanúsítottként hallgatták ki a 26 éves Győr-környéki lakost és 19 éves társát.

A rendőrséget 2023. március 25-én éjjel értesítette egy Takácsiban élő polgárőr arról, hogy nem sokkal azelőtt a faluban egy gyanús autóra lett figyelmes, majd később azt is tapasztalta, hogy a település egyik épülőben lévő házának garázskapuja nyitott állapotban van. Értesítette az ingatlan tulajdonosát, aki elmondta, hogy valószínűleg betörtek hozzá.
A helyszínre érkező rendőrök a ház egyik ablakpárkányán egy feszítővasat találtak, valamint megállapították, hogy a tettes az egyik nyílászárót felfeszítve tört be a lakásba, ahonnan két szerszámosládát lopott el, ám azokat az utcán hagyta. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket még aznap kora délután elfogtak. Ezután előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket. A 26 éves Győr-környéki férfi és 19 éves társa beismerő vallomást tettek.

Elmondták, hogy együtt indultak el autóval Takácsiba, ahol felfigyeltek az épülőben lévő házra. Az ingatlanba csak a 26 éves férfi tört be, társa addig az autóban várakozott. A tettes az ingatlanból két szerszámosládát és egy táskában több alkoholos italt hozott ki, majd a ládákat letette az utcán a járdára és az autóhoz ment. Amikor az utasától megtudta, hogy egy polgárőr felfigyelt rájuk, a szerszámokat hátra hagyva elmenekültek, csak a szeszes italokat vitték magukkal.
A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két férfi ellen.

Forrás: https://www.infopapa.hu/