Együttműködési megállapodás Alföldi és a Balatoni polgárőrök között.

2019.12.09

A közelmúltban együttműködési megállapodást írt alá a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület és a Papkeszi Polgárőr Egyesület a Békés megyei Újkígyósi Polgárőr Egyesülettel közösen.

Az ismeretség kezdete egy korábbi együtt elvégzett Polgárőr Akadémiáig nyúlik vissza. A kölcsönös látogatások után fogalmazódott meg az ötlet, hogy tegyük hivatalossá ezt a kapcsolatot. Az Újkígyósi Polgárőr Bál jó alkalomnak tűnt a hivatalos aláírási ceremónia megszervezéséhez, amire a Városháza dísztermében került sor és az egyesületi tagokon kívül részt vettek rajta az érintett települések meghívott polgármesterei is.

Az aláírt együttműködési megállapodás tartalmazza azt, hogy a három egyesület segítse egymás munkáját az idegenforgalmi szezon ideje alatt, vendégszolgálatok adásával, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy a tagok megismerjék az egymás lakóhelyén végzett polgárőri tevékenység helyi sajátosságait.

Reményeink szerint ez a megállapodás nemcsak a közös munkát, hanem jó baráti kapcsolatok kialakulását is segíteni fogja a két különböző országrész egyesületei között.

Forrás: Nyemcsok Györgyné járási koordinátor