El akarta ütni a polgárőrt?

2016.11.20

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség erőszakkal akadályozva elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves férfival szemben.

A kép illuszráció

A férfi közúti forgalomirányításban résztvevő polgárőr tiltása ellenére az útlezárással érintett aluljáróba nagy sebességgel úgy hajtott be, hogy a polgárőrnek a gépkocsi elől el kellett ugrani, közölte Papp Norbert főügyészségi helyettes szóvivő.

A vádirat szerint 2016 júniusában a férfi Balatonakarattyán közlekedett személygépkocsijával a Koppány soron lévő alagút irányába, amelyen át akart hajtani.

Az alagút lámpáinak szerelése miatt aznap az útszakaszt lezárták, amelyben a helyi polgárőr egyesület egyik tagja, a sértett is részt vett. A délelőtti órákban az alagúton áthajtani készülő vádlottal a polgárőr - igazolványának felmutatása mellett - közölte, hogy a munkálatok miatt azon áthaladni nem tud.

A férfi ennek ellenére az útzáró táblát félretolta, majd gépkocsijával úgy hajtott a lezárt szakaszra, hogy a polgárőrnek a gépkocsi elől el kellett ugrani.

Miután a férfi meggyőződött arról, hogy az alagúton áthajtani nem tud, visszafordult, és ismét nagy sebességgel közeledett a polgárőr felé, akinek ismét el kellett ugrania a személygépkocsi elől.

Forrás:https://veol.hu