Elégedett a focista rendőrlány

2016.01.13

Sokszor kifejezetten előnyös, ha női rendőr is jelen van egy intézkedésnél vagy bűnmegelőző programon - vallja Gőczéné Nagy Barbara főtörzsőrmester, Tüskevár, Apácatorna és Kisberzseny körzeti megbízottja.

A Devecseri Rendőrőrs egyetlen egyenruhás rendőrnője a vendéglátói végzettség megszerzése után, öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a körmendi rendészeti szakközépiskolában folytatja tanulmányait.

- Vonzott az egyenruha, és szerencsére a családom is támogatta a terveimet. A nagypapám még azt is elmesélte, hogy az ő nagyapja csendőrparancsnok volt - mondta Gőczéné Nagy Barbara, aki nagyon szereti a munkáját, a járőrözést, különösen a polgárőrökkel közösen, a kerékpáros szolgálatot, a rendezvényeket és az iskolarendőri feladatokat. Az motiválja, hogy segítsen másokon, főleg a gyerekeken.

Fotó: Penk Tímea

- Szívesen tanítom a diákokat, akár a kerékpáros közlekedésről, akár arról, hogy miként viselkedjenek iskolatársaikkal, családtagjaikkal. Sokszor beszélek az iskolai erőszakról, a gúnyolódásról, a kiközösítésről, a bántalmazásról - sorolta a rendőrnő, aki örömmel tapasztalta, hogy a gyerekek szívesen fordulnak hozzá segítségért, és kézzel fogható eredményei vannak felvilágosító munkájának.

- Néhány kisgyerek annyira örül nekem, hogy amikor bemegyek az iskolába, odafut és átölel. Ez olyan jó érzéssel tölt el, hogy nehéz szavakkal kifejezni. Biztos vagyok abban, hogy ha egy gyermeket szép szóval, öleléssel vagy dicsérő szóval illetünk, annak előbb-utóbb meglesz az eredménye. Néhány apró jó tett is nagy hatással lehet egy kisgyermek életére - fogalmazott Barbara, aki a nyugdíjasokkal is szívesen beszélget, illetve felhívja a figyelmüket a bűn- és baleset-megelőzési tudnivalókra. Az idősek is kedvelik a rendőrnőt, akit többen képeslappal leptek meg tavalyelőtti esküvőjén.

Fotó: Penk Tímea

- Legjobban azt kedvelem, ha kint lehetek a területemen. Sokszor jó, ha van egy női rendőr is az intézkedésnél, főleg családi problémáknál. Kifejezetten jó szolgálatot tehet egy rendőrnő, ha például gyerekeket bántanak, mert neki könnyebben megnyílnak - számolt be a főtörzsőrmester. A fiatal rendőrnő büszke arra, hogy néhány éves szolgálata alatt egy sikeres életmentésben is része volt.

- Devecserben az út szélén feküdt egy férfi, aki nem kapott levegőt. Szívmasszázst alkalmaztunk és lélegeztettük, aztán elhoztunk egy orvost, defibrillátorral sikeresen újraélesztette a beteget, akit a mentők kórházba szállítottak - emlékezett vissza Barbara, akinek a férje szintén rendőr. Gőcze Tamás főtörzsőrmester Somlószőlősön lát el körzeti megbízotti feladatokat. A fiatal pár Dobán él, szabadidejük nagy részét az építkezés köti le.

- Szerintem jó, ha rendőrnek rendőr a párja, hiszen így segíteni, támogatni tudják egymást. Igaz, sokszor váltjuk egymást a szolgálatban, de a szabadságot legtöbbször sikerül egyszerre kivennünk - mondta a rendőrnő, aki teljes mértékben elégedett körzeti megbízotti pozíciójával. Barbara hosszú ideig rock and rollozott, jelenleg a devecseri sportegyesület női csapatának egyik kitűnő focistája.

Forrás:https://veol.hu