Életet mentettek az újteleki polgárőrök

2023.01.11

Szerencséje volt az egyik újteleki lakosnak, hogy a házától nem messze beszélgetett az Újév első napján a helyi polgárőrség két tagja.

Vörös Imre és Huszka Józsefné ugyanis arról kapott bejelentést, hogy értesítették a hatóságokat, mert füst árad ki az egyik közeli házból. A polgárőrök azonnal a helyszínre siettek és behatoltak a füsttel teli épületbe, amelynek egyik belső szobájában megtalálták a már eszméletlenül fekvő tulajdonost. A sérültet kivitték a házból és megkezdték az épület átszellőztetését. A férfi a szabadban, levegő után kapkodva, rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét, de a megmentőit nem ismerte fel, csak annyit mondott sírva: köszönöm, hogy megmentettetek.
Időközben megérkeztek a mentők és a tűzoltók, akik a polgárőröktől átvették az intézkedést.
Mint a helyszínen megállapították, a tulajdonos a kályhába akart begyújtani, de füst keletkezett, azért nyitva hagyta a kályha ajtaját. Ám így a füst kifelé szállt, ez okozhatta a férfi eszméletvesztését, ami a gyors segítség híján könnyen tragédiával végződhetett volna. A ház tulajdonosát a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Bakonyi Ágnes

Forrás: Kalohirek.hu