Elfogás Lovászpatonán

2011.11.22

Beszámoló Polgárőr Egyesület Lovászpatona 2011. november 16-i sikeres akciójáról.

A fent nevezett napon 20 óra tájban lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint egy régóta megfigyelt Mercedes típusú személygépkocsi ismét feltűnt a faluban. A polgárőr egyesület elnöke és fia - aki szintén polgárőr - azonnal a helyszínre siettek, de a kocsit nem találták a faluban.

2100-kor ismételten lakossági bejelentést kaptunk egy szolgálaton kívüli polgárőrtől, és ismételten kivonultunk a megadott helyre. Itt egy Lada 1500 típusú személygépkocsi utánfutóval egy használaton kívüli útról jött kifelé, és a találkozáskor - ami csak egymás melletti elhaladás volt - észleltük, hogy az utánfutón tárgyak voltak elhelyezve. A szélsőséges időjárás (sűrű köd) ellenére a gépkocsi után mentünk, de eltűnt előlünk. A továbbiakban keresést nem folytattuk az előbb említett okok miatt.

2305-kor ismételten lakossági bejelentést kaptunk: ugyanez a személygépkocsi ugyanarra az útra ment be, ahonnan azelőtt kijöttek. Ekkor a már szolgálatban lévő polgárőrök a helyszínre siettek, de a kocsit már csak üres állapotban találták. Értesítették a Pápai Rendőrkapitányság Ügyeletét, ahonnan egy járőrkocsit küldtek ki. A kiérkezésükig a polgárőrök biztosították a helyszínt, és próbáltak az illető személyek után kutatni. A járőrök elmondták, hogy Lovászpatonára kijövet találkoztak 3 személlyel, akik Pápa irányába haladtak.

A kapitányságról azonnal indítottak egy járőrautót és sikeresen elfogták az elkövetőket. Először tagadtak mindent, majd a későbbiekben elismerték, hogy ők tulajdonították el az első riasztás alkalmával észlelt tárgyakat. Vallomásuk alapján a megbízó a fent említett Mercedes típusú gépkocsi tulajdonosa volt.

A Polgárőr Egyesület Elnöke és a járőrök között folyamatos telefonkapcsolat volt. A polgárőrök és a rendőrök közötti együttműködés tökéletesen megfelelt az együtt működési megállapodásban leírtakkal.

A következő nap délelőtt a Pápai Rendőrkapitányság vezetése részéről felhívták a Polgárőr Egyesült Elnökét. Elismerésüket és köszönetüket fejezték ki a gyors szakszerű intézkedésért. Az egyesület Elnöke, ezt az elismerést azonnal továbbította az éjszakai szolgálatban részt vett polgárőröknek.

Lovászpatona, 2011. november 22.

Tisztelettel:

Valiczkó Ferenc elnök