Elhunyt Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnöke

2016.04.10

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy 65 éves korában, 2016. április 10-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetségek elnöke.

Kovács Imre, Veszprém megyében Monostorapátiban született 1951. augusztus 06-án. Tanulmányait a tapolcai Batsányi János Gimnáziumban fejezte be, és utána Veszprémben a Balaton Volánnál állt munkába. Itt szerezett szakképesítést és közben elvégezte a felsőfokú tisztképzőt, valamint felsőfokú rendészeti képesítést is szerezett. Nyugdíjba vonulásáig a védelmi osztály vezetője volt, így a rend és a közbiztonság iránti elkötelezettségét szinte magával hozta a polgárőrségbe.

Az 1995-ben alakult Monostorapáti Polgárőr Egyesület alapító tagja, illetve elnöke volt. 1998-tól egészen 2002-ig a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetségek alelnöke lett, majd 2002-ben a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének az elnökévé választották. Az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagja 2002-től volt. 2010-től a Bűnmegelőzési Munkabizottság tagja lett. A munkája elismeréseként számos országos rendőr főkapitányi, több belügyminiszteri illetve országos elnöki dicséretben és jutalomban részesült.

2007-ben megkapta a polgárőrség legmagasabb kitüntetését a Kopácsi Sándor érdemrendet. 2009-ben a Magyar Köztársaság elnöke Magyar Köztársasági Érem tiszti keresztje kitüntetésben részesítette.

Kovács Imre pályafutása során végig lelkiismeretesen és odaadóan végezte a vállalt feladatait illetve elnöki teendőit. Elnök ként azon dolgozott, hogy a megyei szervezet sikeres, hatékony és országosan is példaértékű legyen. Barátságos, precíz és mindenképpen megbízható ember, barát és egyben vezető is volt. Sajnos 2016 április 10-én a szervezete már nem bírta tovább és tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nagyon sokat tett a köz érdekében és elvesztése nagy veszteség a megyei szövetség illetve a polgárőrség számára.


A Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségek elnöksége és valamennyi Veszprém megyei polgárőr fájó szívvel és megtörve osztozik a család gyászában. Nyugodjék békében!


Kovács Imre hamvasztás utáni temetése 2016. április 16-án (szombaton) 14:00 órakor lesz a Monostorapáti községi temetőben. Gyászmise a temető kápolnájába 13:30 órakor kezdődik. A helyszín megközelítése: Monostorapáti a 77-es főúton, Veszprém és Tapolca között található.


A várható nagyszámú gépjárműforgalmat a polgárőrök segíteni fogják.