Elismerések a lánglovagok munkájáért Csabrendeken

2017.06.15

Tizenhárom település tűzoltói versengtek tizenegyedszer az éjszakában. A különleges tűzoltóversenyt a helyi önkéntes tűzoltó és polgárőr-egyesület tagjai rendezték meg.

Párját ritkítja a nem mindennapi megmérettetés, amelyre évről évre több csapat érkezik a megyén kívülről, sőt, határainkon túlról is. Idén a helyieken kívül a zalagyömörői, balatongyöröki, alsópáhoki, hévízi, becehegyi, kővágóörsi, tótvázsonyi, devecseri, Sümegi meggyeserdei lánglovagok versengtek, határainkon túlról Szilasról és a testvértelepülésről, Nagyfödémesről érkeztek lelkes indulók.

A program ötlete a nagyfödémesiektől származik, ők minden évben rendeznek egy hasonló versenyt, és hogy a csabrendekiek az ottani részvételt viszonozhassák, ők szintén elindították itteni megfelelőjét. A tavalyi évtől már ők is éjszaka rendezik. Ezt méltányolják is a tűzoltók, idén a korábbinál is többen neveztek.

Arany fokozatban részesült többek között Turcsi Imréné egyesületi titkár
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A programon a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetségtől tízéves szolgálati érmet vehetett át Karácsony Attila, Piriti Norbert és Karácsony Zoltán. Veszprém megye tűzvédelméért bronzfokozatban részesült Kaposi Bálint, Tarrné Bardon Zsuzsanna, Pujcsek Ádám, valamint Tóth Péter, Szilas polgármestere. Ezüstfokozatot érdemelt ki Gyalog László, a keszthelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese, aranyfokozatban Turcsi Imréné egyesületi titkár részesült.

Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok Szent Flórián Érdemrendben részesítette Mezei Józsefet, a csabrendeki tűzoltóság parancsnokát. Az elismeréseket Igaz Sándor, a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adta át.

Forrás:https://veol.hu/