Elsősegély nyújtó tanfolyamon vettek részt.

2015.10.19

Az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület tagjai pályázati támogatás révén, elsősegély nyújtó tanfolyamon vehettek részt.

Az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület támogatási igényt nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A Nemzeti Együttműködési Alap Mobilitás és alkalmazkodás kollégiuma által meghirdetett programban Polgárőrök elsősegély tanfolyamon történő részvételére pályáztak, melynek keretében 300.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Egyesület.

Az elsősegély tanfolyam 2015. október 6-7-én került lebonyolításra, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete közreműködésével. Pintér Domonkos az egyesület elnöke elmondta, hogy a 16 órás tanfolyam keretében megismerkedtek az elsősegélynyújtás alapjaival, hogy mi a teendő tömeges baleset esetén, és hogyan kell ellátni az eszméletlen beteget, illetve ha egy légúti idegen test kerül a szervezetbe. Bővebb információt szereztek a sérülések ellátásáról, vérzések ellátásáról, és a kötéstípusokról. Megtudták mi a teendő égési sérülés esetén, illetve fagyás, és kihűlés esetén. Azt is elsajátíthatták, hogyan kell segíteni törés, ficam, vagy rándulásban szenvedő betegen. Gyakori rosszullétekről is hosszasan beszélgettek, többek között a cukorbetegségről, az epilepsziáról, illetve még az áramütés és a villámcsapás eseteiről is, de szó volt még a mérgezésekről is.

Az újraélesztés folyamatának bemutatása mindenkinek kötelező feladat volt. A kapott tanfolyam alapján felfrissíthették eddigi ismereteinket, illetve további tapasztalatokkal bővíthették tudásunkat. A tanfolyam mindenki részéről sikeres vizsgával zárult.

Az egyesület elnöke Pintér Domonkos köszöni a Vöröskereszt munkatársainak, illetve a tanfolyamon résztvevőknek a közreműködést, a sikeres vizsgához.

Köszönjük az információt az egyesületnek.

Nagy Zoltán