Eltűnt vadász keresésében vettek részt megyénk polgárőrei.

2016.11.29

Dénes Katalin a jásdi polgárőr egyesület elnöke tájékoztatott minket arról, hogy 2016. november 19-én 13 óra körül felkereste az illetékes körzeti megbízott, hogy Tés-Csőszpuszta közelében eltűnt egy vadász, és segíteni kellene a férfi keresésében.

( Fotó:https://omegahirek.hu )

Az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a német állampolgárságú férfinek, aki társával együtt vadászni indult, nyoma veszett. Elmondta, hogy a német vadász magyar kollégája arról beszélt, hogy 30 éve Magyarországon vadászik a társa, és biztos benne, hogy semmi baj nem érhette, mert elég gyakorlott vadász, aki tudja mit kell tenni ilyen esetekben. A keresés másnap is folytatódott, reggel 9 órakor 40-45 ember indult a keresésére, többek közt rendőrök, a Jásdi, Szápári, Dudari és a Tési polgárőr egyesület több tagja, valamint a Kutyákkal az Életért Alapítvány, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, illetve barátok és civilek.

Szerencsére 12 óra után nem sokkal a katonai lőtéren megtalálták az eltűnt férfit, aki jó állapotban volt. Információk szerint, a férfi cukorbeteg és a nála lévő inzulinja elfogyott, ezért esett össze, ekkor üthette meg a fejét, így kisebb sérüléseket szerzett. Amikor rátaláltak, a férfi elmesélte a történteket és beszélt arról is, hogy hiába próbált meg többször is a levegőbe lőni,hogy felkeltse a figyelmet, de sajnos senki sem hallotta meg. Miután kiértek a lőtérről, egy mentőautó várta a vadászt, majd elszállították a veszprémi kórházba kivizsgálásra.

Köszönjük az információt Dénes Katalinnak, a Jásdi polgárőr egyesület elnökének.

Nagy Zoltán