Emlékéremmel ismerték el a polgárőr-egyesület munkáját

2023.10.16

A Szigligeti Táj- és Településvédő Kör által a 80-as évek végén alapított Szigligetért emlékérmet idén a helyi polgárőr egyesület vehette át, a Szép ház – szép kert díjat pedig a Pipitér Apartmanház kapta a szombati ünnepségen.

Fotó: Szijártó János

A rendezvényt az elismerésben részesült Pipitér Apartmanházban tartották az egyesület vezetője, Demeter Éva koordinálása mellett. Mint a köszöntőben elhangzott, az emlékérmet mindig olyan személynek adományozzák, aki valamiben kimagaslót, maradandót alkotott. 

Az idei esztendőben azonban a beérkezett javaslatok alapján nem egyetlen személy, hanem a köz szolgálatában immár húsz éve eredményesen tevékenykedő Szigligeti Polgárőr Egyesület kapta a díjat. 

A szervezet 2003-ban a szigligeti önkormányzat kezdeményezésére Kertész Márton vezetésével alakult meg, az egyre növekvő számú bűnelkövetésre – lopásra, betörésre, autófeltörésre – reagálva. Az ő áldozatos munkájuknak köszönhetően idővel jelentősen visszaszorultak a bűncselekmények a településen. 

A tagok önkéntesen, szabadidejüket nem kímélve fáradoznak azért, hogy lakóhelyük biztonságát megőrizzék, és környezetük szépségét megóvják. Az egyesületet 2005 és 2009 között Szabó Tibor irányította, jelenleg Pupos Ferenc a szigligeti polgárőrség vezetője. A szervezet képviseletében ő vette át az emlékérmet Demeter Évától, és egyben megköszönte a lakosság támogatását.
A Szép ház – szép kert díjban mindig a megelőző egy évben használatbavételi engedélyt kapott ingatlan részesülhet egy nyolcfős szakmai bizottság értékelése alapján. 

Az idén a Pipitér Apartmanházra esett a választás a szép, rendezett udvar, az igényesen kialakított épület okán, amely egységében is harmonikusan illeszkedik a szigligeti településképhez.

Forrás: https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2023/10/emlekeremmel-ismertek-el-a-polgaror-egyesulet-munkajat