Erdőterületek közös ellenőrzése

2024.06.27

A rendőrök és az erdészek közösen ellenőrizték a bakonyi erdőket. A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kezelésében lévő kab-hegyi erdőterületek rendészeti ellenőrzésére 2024. június 23-án került sor. Az ellenőrzésen a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Erdőgazdaság munkatársai vettek részt.

A fokozott ellenőrzés célja volt az erdőterületeket érintő jogsértések megelőzése, főként az illegális gépjárműhasználat visszaszorítása, az elkövetők tettenérése, indokolt esetben eljárás alá vonásuk.

Főszabály szerint az erdőben és az erdészeti magánutakon gépjárművel (terepjáró, quad, terepmotor, motorkerékpár, stb.) közlekedni tilos. Az engedély nélküli technikai sporttevékenységet végzők az erdő talaját, az élővilágot, az erdő látogatóit és a vadászat eredményességét egyaránt veszélyeztetik.

Az akció során két motorkerékpárral közlekedő személlyel szemben – tettenérés alkalmával - intézkedtek az egyenruhások. Ellenük erdőrendészeti és természetvédelmi szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás, a NATURA 2000 besorolású erdőterületen végzett motorozás miatt.

Az Erdőgazdaság területén további közös akciók várhatók.

Forrás:https://www.police.hu