Értékelték az évet

2016.12.29

Gyönyörűen feldíszített teremben tartotta meg szokásos év végi közmeghallgatását az önkormányzat. A karácsonyi díszek és a hangulat a Lovas Jövőjéért Egyesület munkáját dicsérte.

Legelőször Novák-Nász Péter rendőr százados, kiemelt hivatali főelőadó beszámolóját hallgathatták meg az érdeklődők. A résztvevők a bűn és baleseti helyzet idei alakulásáról, továbbá az adventi időszakkal kapcsolatosan bűnmegelőzési, a téli közlekedésről pedig baleset-megelőzési ismeretekről kaptak tájékoztatást.

A százados beszámolójában megköszönte az önkormányzat és a polgárőrség konstruktív együttműködését, valamint a továbbiakban is kérte a határvadász rendőrségi toborzáshoz a falu vezetőségének a segítségét.Ezután Ferenczy Gáborné polgármester tartotta meg évértékelőjét. Az önkormányzat idén is takarékos, céltudatos gazdálkodást folytatott. A fejlesztésekre nehéz pályázni, hiszen amelyik terület állami tulajdonban van, arra nem is lehet, csak önkormányzati területre.

Ferenczy Gáborné lovasi polgármester. Takarékosan gazdálkodtak Fotó: Szendi Péter

A falu első embere örömmel újságolta, hogy ősz-szel elkészült a Fő utca felső és középső szakaszán a járdaépítés. A beruházás önkormányzati pénzből, saját erőből valósult meg. Hamarosan kész lesz a Balatoni út járdaépítésének terve, és remélhetőleg jövőre a munkálatok is megkezdődnek. Több külterületi utcában napelemes lámpatesteket helyeztek ki, amire szintén nagy igény volt a lakosság körében. A Belügyminisztérium által az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak kiírt pályázaton belterületi utak felújítására, karbantartására nyert a település 6,5 millió forintot.

A forrásból a kövestetői murvás utcákat aszfaltozzák le jövő tavasszal és nyáron. Idén is sikeresen pályáztak a természetben nyújtott szociális tűzifa támogatására. A segítséget a kérelmezők rászorultsága alapján bírálta el a képviselő-testület. A közmeghallgatáson még szó esett a települést is érintő vadkárokról.

Forrás:https://veol.hu