Évértékelés Veszprémben: mérlegen a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program

2018.02.25

Veszprém Megyei Jogú Város Nagyvárosi Bűnmegelőzési Cselekvési Programja 2017. évi végrehajtásáról, valamint a 2018. évi munkatervben meghatározottakról tartottak értekezletet 2018. február 15-én, a Veszprémi Rendőrkapitányságon, mondta el Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető köszöntője után kiemelte annak jelentőségét, hogy a város 2016-ban csatlakozott a programhoz. Szól arról, hogy az elmúlt évben is nagy hangsúlyt helyeztek a polgárőr egyesületekkel való hatékony együttműködésre. Folytatták a "JÁRásŐR" szolgálatot, amelynek célja kifejezetten az állampolgárok biztonságérzetének növelése, számukra áldozatvédelmi, bűnmegelőzési tanácsok, kiadványok közvetítése.

Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető szólt arról, hogy az elmúlt évben is nagy hangsúlyt helyeztek a polgárőr egyesületekkel való hatékony együttműködésre

Fotó: Rendőrség

Miklósi György rendőr százados körzeti megbízotti alosztályvezető pedig az együttműködő szervezetek által 2017-ben közösen elvégzett munkát mutatta be, felidézte a programhoz kapcsolódó fontosabb eseményeket, majd Orsós Károly rendőr őrnagy, megelőzési előadó ismertette a 2018. évi munkatervben foglalt feladatokat. A program végrehajtásának polgárőri értékelését Kórosi Tibor, a Dózsa Polgárőr Egyesület elnöke osztotta meg az értekezlet résztvevőivel, majd Farkas László a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület elnöke egészítette ki az elhangzottakat. Nagy Károly polgárőr pedig az idős kortárssegítő és az ifjúpolgárőr programokról adott tájékoztatást a megjelenteknek. A rendezvényen elismeréseket is átadtak, majd Dézsi János a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnöke az országos hírekről számolt be, végül Borbély Zoltán rendőr alezredes, a szövetség szakmai alelnöke összegezte a tapasztalatokat, illetőleg mondott zárszót az értekezleten.


Forrás:https://www.veol.hu/