Évet értékelt a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség, rövid verzió videóval

2014.12.05

Megtartotta évértékelő gyűlését a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség 2014. 11.28.-án Bándon. Ehhez csatoltuk most a videó felvételeket.

A rendezvényen jelen volt az Országos Polgárőr Szövetség képviseletében Csere László altábornagy, dr. Töreki Sándor r. dandártábornok Veszprém Megyei rendőrfőkapitány, Anda György r. ezredes Veszpém Megyei rendőrfőkapitány rendőrfőkapitány-helyettes, és Német Tamás tü. ezredest a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Kovács Imre a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, beszámolt a polgárőrség éves munkájáról, amiben több embert is kiemelt ,és dicséretben részesítette őket. Megköszönte minden polgárőrnek a munkáját, és köszönetet mondott a polgárőrök hozzátartozóinak is, hogy támogatják őket a munkájukban. Beszámolt még arról, hogy egy kivételével az összes pályázaton nyert autó megérkezett és kap még a megye több kerékpárt is.

( A videó eleje levágva kb.egy perc minőségi okokból! )

Dr. Töreki Sándor r. dandártábornok Veszprém Megyei rendőrfőkapitánya a siker évének nevezte a 2014-es évet, és megköszönte a polgárőrök fegyelmezett munkáját.

Német Tamás tü. ezredes is elismerte a polgárőrök munkáját és felhívta a figyelmet, hogy a cél közös ami nem más mint segíteni az embereken.

Csere László altábornagy az Országos Polgárőr Szövetség képviseletében elhozta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnök úr üdvözletét és üzenetét. Elmondta, hogy dr. Túrós András, és az Országos Polgárőr Szövetség örül annak, hogy a megyében minden a helyére került és végre rend van.

A rendezvényen több elismerést is kiosztottak amik a következők.

Díszkard tárgyjutalomba résesíti:

Anda György r. ezredes urat, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság helyettesét.

Dézsi János urat a Veszprém megyei Polgárőr szövetség elnökhelyettesét, Tapolca Járási Koordinátort.

Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta:

Tóth Miklós, Szarka László, Smidelius Sándor

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát kapta:

Kristof Jánosné, Hajdár Józsefné, Dülk Józsefné

Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát kapta:

Töreki Imréné, Séfer Béláné, Lőrinc Gábor r.

Szent László plakettot kaptott:

Farkas Mihály, Szőllősi Tíbor,Maurer András, Takács Gergely, Bognár Sándor, Zabó Tamás,Szűcs Tamás, Szabó László, Deák Attila, Bitai Sándor, Kasza József, Barcza László, Marton Tibor, Baranyai József, Trombitás Ottó, Nyőgéri Lajos, Pap Sándor, Arany György, Tolner Tibor, Kovács Attila, Bérczi Oszkár, Zékány Zsolt, Sütő Tamás, Vörös Dezsőné

Több éves hagyomány a Veszprém megyei Polgárőr Szövetségnél, hogy az év értékelő rendezvényen gondolunk nagy családos polgárőr társainkra. Az idei évben Erdős László a Herendi polgárőr egyesület tagja lett kiválasztva, aki négy gyermek mellett is vállalja és példamutatóan teljesíti vállalt feladatai. Az ajándékot Kovács Imre a VeMPSZ elnöke és Hajdár József Járási Koordinátor adta át a gyerekeknek.

Dicséretben részesült és a Szent György plakettot kapott:

Stut Lilla, Sővérfi Zoltán, Bognár Tibor, Resinger Mátyás, Draskovics Balázs, Molnár Zoltán, Samu László, Jeges István, Nagy Ferenc

Az elismerést dr. Töreki Sándor r. dandártábornok a Veszprém MRFK Vezetője adta át.

Dicséretben részesült és a Szent Flórián plakettot kapott:

Keinauf László, Buzás Sándor, Nagy Ottó, Korona Csaba, Máhl Richárd

Ezt az elismerést Német Tamás tü. ezredest a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át a jutalmazottaknak.

A rendezvény a díjak átadása után ünnepi vacsorával ért véget.

(Nagy Zoltán)