Évnyitó járási koordinációs értekezlet Balatonkenesén

2018.01.24

A Balatonkenesei Polgárőr Egyesület volt a házigazdája, Balatonalmádi járás polgárőr egyesületeinek 2018. január 18-án megtartott évnyitó járási koordinációs értekezletének.

Az értekezleten megjelenteket - Tömör István, Balatonkenese Város polgármesterét; a Magyar Honvédség képviselőit; Büki Zsolt r. századost, Balatonalmádi Rendőrkapitányság képviselőjét; Vágfalvi Attila r. századost, Balatonkenese Rendőrőrs őrsparancsnok helyettesét; a megjelent körzeti megbízottakat; a járás egyesületi elnökeit és a helyi egyesület tagjait - Nyemcsok Györgyné járási koordinátor köszöntötte.

A rendhagyó módon kezdődő értekezlet első előadója Simon Gyula Mátyás alezredes - a Veszprém megyei önkéntes területvédelmi körzet parancsnoka - és munkatársa Egyed Mátyás őrnagy volt, akik az önkéntes területvédelmi tartalékos - a továbbiakban ÖTT - rendszer kiépítését ismertették.

Az előadást követően Tömör István polgármester úr köszöntötte a résztvevőket megköszönte a polgárőrök folyamatosan végzett magas szintű munkáját és az előttük álló évhez is sok sikert kívánt.

Külön kifejezte köszönetét Simon Gyula Mátyás alezredes úrnak az ÖTT-vel kapcsolatos előadásáért.

Ezt követően az értekezlet a hagyományos mederben folyt tovább:

  • a bűnügyi statisztikai adatokat a járás településeire vonatkozóan Vágfalvi Attila r. százados úr ismertette;
  • a polgárőrséggel kapcsolatos híreket, információkat, határidőket Nyemcsok Györgyné járási koordinátor ismertette;
  • az egyesületi elnökök az egyesületeikkel és a településükkel kapcsolatos (gondokat, problémákat, észrevételeket) információkat ismertették;
  • a jelenlévő körzeti megbízottak ismertették a településekkel kapcsolatos egyéb információkat.

Az értekezlet ezt követően az "új évi főtt virsli" elfogyasztásával egy jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Forrás: Ritter József