Ezer óra közterületi szolgálat

2014.09.27

Oklevéllel és emlékplakettel ismerte el Trombitás Ottó ezer óra közterületen eltöltött szolgálatát a sümegi polgárőr egyesület.

Az ünnepségen elhangzott, Trombitás Ottó helytállása példaértékű, és országos szinten is kiemelkedő. A polgárőrök többsége évente 180-200 órát teljesít, a sümegi egyesület alelnöke pedig már szeptember 15-én elérte az ezer órát. Az ünnepségen részt vett Kovács Imre a megyei szövetség elnöke és Rátosi Ferenc, Sümeg város polgármestere. Molnár Zoltán, az egyesület elnöke megköszönte Trombitás Ottó helytállását, majd elmondta, a városi polgárőrség létszáma nő, egyre többen kérik felvételüket, köztük fiatalok és nők is. Azok, akik megismerik munkájukat, eredményeiket, kedvet éreznek, hogy a csapathoz tartozzanak. A polgárőrök nem csupán a közrendre, a közbiztonságra figyelnek, hanem otthonukban keresik fel az időseket, és látják el őket bűnmegelőzési tanácsokkal, segítik az elesetteket, közlekedési és balesetmegelőzési ismereteket adnak át a kisiskolásoknak.

Rátosi Ferenc polgármester gratulált Trombitás Ottónak a példaértékű teljesítményéhez.- Polgárőreink nem csupán a vagyont és a közbiztonságot védik, hanem az emberi életet is - szólt a polgármester. - A motoros polgárőrök egészségügyi és életmentő kiképzést kaptak. A külterületeket és a szőlőhegyet lóháton járják be. A csoport a 2013-as tevékenysége alapján kiérdemelte Veszprém megyében az Év polgárőr egyesülete címet, amelyre az egész város büszke. Kovács Imre a megyei polgárőr szövetség elnöke példaképnek nevezte Trombitás Ottót. A kitüntetett az oklevél és emlékplakett átvételét követően elmondta, az év hátralevő hónapjaiban még legalább 300 órát teljesít.

Emlékplakettet és oklevelet vett át Molnár Zoltántól Szappan Krisztina gazdasági vezető, Füssy Angéla a TV2 riportere és Tisler Anna újságíró.