FÁNAK ROHANT EGY KOCSI PÉTFÜRDŐ ÉS BERHIDA KÖZÖTT – POLGÁRŐR MENTETTE A SÉRÜLTEKET

2021.04.02

Lesodródott az úttestről, keresztbe fordulva nekirohant egy fának, végül a szalagkorlátot átrepülve az út szélén, az oldalára borulva állt meg egy személyautó Pétfürdő és Berhida között.

A kocsiban hárman ültek, közülük ketten kirepültek az autóból. Egy szolgálaton kívüli polgárőr éppen a családjával tartott hazafelé, amikor a másodpercekkel korábban felborult kocsit észrevette. Kalger István azonnal a sérültekhez sietett, akik közül - elmondása szerint - az egyik sérült nem lélegzett. A mentésirányító utasításait követve azonnal megkezdte a sérült ellátását, a közelben tartózkodó autósokkal együtt és megkérte őket, hogy segítsenek biztosítani a helyszínt, forgalmat irányítani, míg nem érkeztek meg a mentők.

Kalger István a Pétfürdő Polgárőrsége egyesület tagja elmondta, soha életében nem volt ilyenben része, de azonnal tudta mit kell tennie. Hozzátette, bár végig nyugodt volt, keze-lába remegett a mentés után.

A balesetben megsérült két férfit végül a mentők ellátták és mentőhelikopterrel valamint mentőautóval kórházba szállították az életveszélyes és súlyos sérülteket. Úgy tudjuk a kocsit vezető férfinek nem esett baja, ő elfutott a helyszínről, nem sokkal később a rendőrök elfogták. Helyi hírek szerint a kocsit nemrégen vásárolta a tulajdonosa.

Szolgainé Soós Gabriella katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a balesethez a pétfürdői hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a kocsit, majd heveder segítségével a kerekeire állították a járművet.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Forrás:https://deltahirek.hu