Fatolvajt fogott a vadfigyelő kamera

2018.12.12

Illegális szemétlerakót szerettek volna fülön csípni a Miklós-Pál hegy természetvédelmi területre vezető út mellett a bándi polgárőrök.

A kép illusztráció

Ezt jelezték a helyi polgármesternek és a körzeti megbízottnak, akik örömmel fogadták a hírt, hisz már több alkalommal is helyeztek ki illegálisan hulladékot erre a területre. Az október 15-én este kihelyezett kamerát egy hétre tervezték kint hagyni, hisz a mozgásérzékelés miatt nem készített volna nagy mennyiségű fotót. Az előző heti időszakban a VERGA Zrt. fakitermelést folytatott és a közeli út mellet depózta össze.
A VERGA Zrt. október 19-én megkereste telefonon a polgárőrség vezetőjét, mivel értesültek a rendőröktől, hogy esetleg a kihelyezett vadkamera felvételeket készíthetett. Hajdár József polgárőrvezető a felvételeket átnézve ráakadt egy késő esti, éjszakai órákban többször forduló Renault Master fehér, rendszám nélküli kisteherautóra, melyet a kihelyezés éjszakáján vett fel a kamera. Az autót a település területén működő térfigyelő nem vette, tehát a tettes jó helyismerettel rendelkezett. A depózott fát csak a hátsó kertek felől közelíthette meg az elkövető, amit Hajdár József és Görög Balázs át is nézett. A kisteherautót észre is vették egy fenyves takarásában, és hamar kiderült, hogy arról az autóról van szó, ami a felvételen látszik. Értesítették a rendőrséget, akik a házkutatás során megtalálták a fát, igaz már fűrészelt állapotban. Így szemétlerakó helyett fatolvajt fogott a kamera. Hajdár József elmondta, hogy javasolja minden egyesületi vezetőnek, ha lehetőségük engedi, vegyenek egy vadkamerát, mert nekik már sokszor segített.

Forrás: Hajdár József