Felhívás motoros polgárőrök számára!

2023.02.10

Az Országos Polgárőr Szövetség Motoros Tagozata 2023 első negyedévében motoros képzést indít KTI támogatás segítségével.

A képzés fő célja a motoros polgárőrök vezetéstechnikai képzése, a már meglévő ismeretek bővítése, olyan új ismeretek átadása melyek segítségével képesek lesznek a járművük precízebb kezelésére, szakszerű igénybevételére és a rendőrséggel közös feladatok biztonságos ellátására. A jövő év második felére - amikor hazánk tölti be az EU soros elnökségi tisztét - az OPSZ rendelkezzen egy, a rendezvények biztosítására alkalmas F3 vizsgával rendelkező motoros állománnyal.

A kétnapos képzésen (egy nap elméleti és egy nap gyakorlati oktatás) maximum 60 fő vehet részt.

Az elméleti képzés során a társszerveink által alkalmazott statikus és dinamikus rendezvények végrehajtásába, vagyis a közrend, közlekedésrendészet és személyvédelem körébe tartozó feladatokat ismertetjük. Emellett, a gyakorlati képzéssel összekötve, a jármű alap és speciális kezelését, dinamikáját, a zárási, területbiztosítási, útvonalellenőrzési és egyéb biztosítási feladatok alkalmazását is bemutatjuk és gyakoroljuk.

Kérjük, amennyiben szeretnél részt venni a képzésen, jelentkezz az alábbi linken.

https://forms.gle/MNzYCRtJejh3EmvB8

Képzések a regisztrációban szereplő időpontokban lesznek elérhetőek!

Elméleti képzés helyszíne:

KOMBI-SERVICE KFT. KOMBI-OKTATÁSI KÖZPONT (Home Center üzletközpont)

1173 Budapest, Csomafalva u.2. 13/A ajtó

Időtartam: 8-16 óráig

Gyakorlati képzés helyszíne:

Kalmár autósiskola oktató- és vizsgapálya

Sződ, Fő út-Csörögi dűlő kereszteződésénél

Időtartam: 8-16 óráig

A gyakorlati képzésen saját vagy az egyesület motorjával tud részt venni, motoros védőfelszerelésben a jelentkező. Amennyiben ezen feltételek nem állnak rendelkezésre, akkor a regisztráció mellőzését kérném.

Tabi Sándor

OPSZ MT elnök