Fémtolvajokat fogtak Veszprémben.

2015.02.06

2015 február 2-án jelzés érkezett a Veszprém Cholnoky Városrész Polgárőr Egyesületének elnökéhez arról, hogy Veszprémben a História kertnél a kerítésen átugorva, illetéktelen személyek mentek be, akik a fémeket gyűjtötték össze az udvarban.

Mivel Kun László az egyesület elnöke közös szolgálatban volt a rendőrség emberével, egyből jelezték is a rendőrség ügyeletesének, aki járőröket küldött a helyszínre. Sajnos mire kiértek a rendőrség emberei, addigra már senki nem tartózkodott az érintett helyszínen. Kun László ennek ellenére nem tudott belenyugodni a dologba, és egyedül indult el a helyszínre, hátha talál valami gyanús dolgot vagy személyt. Gyanúja be is igazolódott, hiszen a közelben a Deák Ferenc utca sarkán észre vett két személyt, akik igen csak nézelődtek a Séd patak irányába. Ő, gyanútlanul tett még egy kört a környéken, és észrevette, hogy a patak mellett lévő ingatlan kerítésén, egy piros kabátban levő személy mászik be az ingatlanra, a másik személy pedig kintről a kő falnak támaszkodva figyeli a területet. Kun László ekkor egyből hívta a rendőrség ügyeletesét, és jelezte neki, hogy képeket is csinált a két személyről. Sajnos most is elmentek az illetők a helyszínről, mire a járőrök kiértek. A járőrökkel közösen körbejárták a környéket, és kiderült, hogy aki bemászott az udvarokba, az a fémhulladékot nekitámasztotta a kerítésnek belűről.

Az egyik mellék utcában, egy kétkerekű kiskocsi volt előkészítve arra, hogy elvigyék a fémtolvajok. Miközben a rendőrök és Kun László a környéket vizsgálták, érkezett két személy akik az eldugott kiskocsit akarták elvinni. A rendőrség emberei a két személyt igazoltatták, és előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. Kun Lászlót a rendőrök kihallgatták és a készült fényképeket elkérték bizonyíték gyanánt.


Köszönjük Kun Lászlónak az információt, és további jó munkát kívánunk neki, és az egész egyesületnek.

Nagy Zoltán