Figyelemfelhívó baleset-megelőzési kampány Balatonfüreden.

2022.12.20

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a Látni és látszani elnevezésű országos baleset-megelőzési kampány folytatásaként kitelepülést tartottak polgárőrök közreműködésével egy helyi üzletközpont parkolójában 2022. december 14-én délelőtt.

A téli felkészülés jegyében a rendőrök a polgárőrség munkatársainak közreműködésével dermedéspontmérő műszerrel ellenőrizték a gépkocsik fagyálló folyadékának fagyáspontját, valamint a szélvédőmosó folyadékot és a téli gumiabroncsok használatát. A kampányban résztvevő sofőrök praktikus téli autóskiegészítőket, míg a velük utazó gyermekek láthatóságot elősegítő eszközöket kaptak ajándékba.

A rendőrök nyomatékosan felhívták a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy nem elég látni, látszani is épp olyan fontos, ezért fordítsanak kellő figyelmet a láthatóságra. Télen jelentősen megváltoznak az időjárási körülmények, megnehezíti a közlekedést a köd, a pára, az esetleges havazás miatt bekövetkezett korlátozott látási viszonyok, de az ónos esőtől, a lecsapódó párától, jégtől, hótól csúszós úttest is komoly problémát okozhat.

Javasolták, hogy lakott területen belül ne csak éjszaka, hanem nappal is kapcsolják fel a tompított fényszórót és - lehetőleg ne automata üzemmódban.

A baleset-megelőzési akciót 2022. december 21-én 10 óra és 12 óra között a balatonfüredi Vásárcsarnok parkolójában megismétlik!

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság