Gyulakeszi - Iskola kezdési szolgálat a kis településen

2014.09.15

Diákjaink a mi kis községünkbe - Gyulakeszi - is megkezdték a 2014/15 tanévet, polgárőreink segítik a biztonságos közlekedést jelenlétükkel.

A község tanuló ifjúság - mivel nincs helyben iskola - szomszédos településeken tanulnak. Naponta autóbusszal közlekednek az általános és közép iskolások a szomszéd településre, nekünk polgárőröknek itt kell segíteni a közlekedésüket, hogy a buszmegálló közelében biztonságosan tudjanak átmenni az úttesten, jelenlétünkkel a baleseteket tudjuk megelőzni. Fontos az "izgága", még a nyári szünet szabadságában élő vadóc diákok is visszafogottabban vegyenek rész a közlekedésben.

Az őszi kezdés az óvodákba is meghatározó, ezért a helyi óvodások napi reggeli közlekedését segítik polgárőrink. Óvoda előtt útszakaszon reggeli jelentős jármű forgalom miatt nehéz és veszélyes az átkelés. Gyalogátkelő nincs kiépítve csak jelzőtábla jelzi a gyerekek jelenlétét. Itt is elkel a segítség és egyben a biztonságos közlekedésre való nevelése a gyerekeknek.

Összefoglalva a városi nagyiskolák biztonságos közlekedés segítése mellet fontos feladat a községekbe az elutazó diákok biztonságos közlekedésének biztosítása, s ebben jelentős szerepet kell válni a polgárőreinknek is.

Dézsi János

elnök